Aarhus Universitets logo
English
Projekt God start på familielivet er et udviklings- og forskningsprojekt, som skal skabe en model for et styrket tilbud til sårbare gravide og deres partnere.
Forskningsprojektet består af mindfulness til unge, der oplever ensomhed. Unge mellem 16 og 25 år kan være med. Forskning viser at mindfulness kan afhjælpe ensomhed.
I forbindelse med coronanedlukningen i marts 2020 tilbød vi gratis MBSR- og MBKT-kurser til unge med ensomhed, stress, angst, depression og kronisk sygdom.
Københavns Universitet (KU) tilbyder MBSR og MBKT til de studerende. Resultaterne af en ny evalueringsrapport viser en markant effekt på de studerendes trivsel.
Dette projekt undersøger muligheden for at implementere mindfulness i små og mellemstore private virksomheder og effekten heraf på både individer og på det psykiske arbejdsmiljø.
Erhvervsaktive mennesker i den sidste del arbejdslivet oplever vedvarende større modstandsdygtighed og trivsel efter Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR).
MBSR hjælper veteraner: Dansk Center for Mindfulness har med støtte fra Soldaterlegatet gennemført fem hold Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) med i alt 75 danske veteraner.
Hvordan gik det med at træne hjemme, mens du var på kursus? For at få en afklaring på det spørgsmål har ph.d. i psykologi Christine Parsons udviklet et spørgeskema, der kan give os mere viden.
Dansk Center for Mindfulness modtog i 2017 12,5 mio. kr. af Folketingets satspuljemidler til at uddanne lærere til at undervise elever i mindfulness. Uddannelsen skal udvikle og styrke børn og unges mentale sundhed.
I samarbejde med VIA og Børns Livskundskab har vi i løbet af 2019-2020 undersøgt, hvorvidt et MBSR-kursus på læreruddannelsen i Region Midt kan forebygge og reducere stress blandt de studerende.
Dette projekt er et samarbejde mellem Dansk Center for Mindfulness og Oxford Universitet, som undersøger både effekten af Mindfulness-baseret kognitiv terapi (MBKT), samt hvordan programmet virker.
At være pårørende til et menneske med en psykisk lidelse er hårdt både for den pårørendes fysiske og psykiske helbred. Dette projekt blev påbegyndt i efteråret 2018 af ph.d., psykolog og certificeret compassion-underviser Nanja H. Hansen.
I MBKT og MBSR er en daglig mindfulnesspraksis en vigtig del af programmet. En nylig analyse har vist, at der er sammenhæng mellem mængden af hjemmepraksis og udbyttet af kurset.
Projektet ”Effektiv Stressreduktion i Kommunen” er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Aarhus Kommune. Projektet undersøger effekterne af to stressreduktionsprogrammer.
Forsøg på Center for Specialpædagogiske Børnetilbud (CSB) i Aarhus viser, at det evidensbaserede MBSR-program gør medarbejdere mindre stressede og bedre til at håndtere konflikter.
Målet med Hand in Hand-projektet (HAND ET) er at styrke og kvalificere lærere i Europa til at håndtere sociale, emotionelle og diversitetsrelaterede udfordringer i deres arbejde.
Forskningsprojektet ”Mindfulness og Compassion i en sundhedsfaglig kontekst” undersøger, hvilken betydning et MBSR-forløb har for sundhedsprofessionelles trivsel og arbejdsmiljø.
Projekt Nærvær og empati-træning til sundhedsprofessionelle tester et specialudviklet træningsprogram, som sigter mod at forebygge stress og udbrændthed hos hospicemedarbejdere.
Så skriv eller ring til os. Vi sidder klar til at hjælpe dig videre.
Følg vores arbejde på sociale medier eller i vores nyhedsbrev.
Læs vores magasin om mental sundhed, træning og forskning.