Mindfulness-baseret Kognitiv Terapi

Forebyg Depression med Mindfulness

 

Depression er en hyppig og alvorlig lidelse, der i følge WHO på verdens plan er den lidelse, der bidrager mest til nedsat funktionsevne. Har man haft en depression, er der 50 % risiko for at få tilbagefald, har man haft tre depressioner er risikoen 80%.

Stress er en risikofaktor for depression, og de to programmer ‘Mindfulness-Baseret Stress Reduktion’ (MBSR) og ’Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi’ (MBKT) er effektive programmer til stressreduktion og forebyggelse af depression.

MBKT er et 8-ugers programmer med undervisning 2.5 timer om ugen og en hel dag mellem uge 6 og 7. Det er træning i mindfulness, yoga, meditation og undervisning, der foregår i gruppe, fordi det er et arbejde, vi ikke kan gøre alene, og ingen andre kan gøre for os.

MBKT er baseret på MBSR, men specifikt udviklet til forebyggelse af depression. Den Britiske sundhedsstyrelse (NICE) har siden 2009 udpeget MBSR og MBKT som højeste prioritet for implementering, fordi forskning har dokumenteret, at de to programmer kan hindre, at stress bliver til sygdom, nedsætte symptomer på stress, angst og depression og forebygge tilbagefald af depression på niveau med antidepressiv medicin. Den danske sundhedsstyrelse anbefaler nu også MBSR og MBKT som behandling mod stress og depression, men behandlingen er endnu ikke implementeret.

 

Dansk Center for Mindfulness udbyder MBKT til forebyggelse af depression ved klinisk psykolog og specialist i psykoterapi Tine Norup og Maja Schondel.

 

MBKT programmet henvender sig til dig, der har eller har haft depression og som ønsker at forebygge tilbagefald af depression. Du vil ved start af forløb få en individuel samtale og ved afslutning af forløbet udarbejdes en individuel behandlingsplan. 

Du vil lære teknikker til at lindre mistrivsel og opbygge et blivende godt mentalt helbred. Mental træning kan disciplinere sindet, så du fremmer energi, venlighed, glæde og medfølelse.

 

MBKT programmet retter sig mod de faktorer, der igangsætter og fastholder depression. Du vil lære at identificere de skridt, der fører dig i en depressiv retning, så du får langt større mulighed for at bremse en negativ udvikling mod depression. Der arbejdes med de tanker, der under depression har tendens til at køre i ring. Ved at træne opmærksomheden, kan du undersøge vanskelige tanker og tankemønstre tidligere i processen, du lærer at genkende og tolerere tanker.

 

Behandlingen foregår i gruppe med 12 til 16 deltagere.

Gruppen mødes 8 gange á 2,5 time samt en hel dag typisk mellem 6 og 7 mødegang.

Der vil være ca. 1 times hjemmearbejde dagligt i mellem mødegangene.

Forløbet indledes med et informationsmøde og individuelle samtaler med deltagerne.

Forløbet afsluttes med, at alle deltagerne udarbejder en individuel behandlingsplan.

 

Kursus i MBKT - Åbent for tilmelding.

Sted: DPU, Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV 

Dato: Torsdage 15/3, 22/3, 5/4, 12/4, 19/4, ,26/4, 3/5, 17/5. 

Tid: Kl. 16.00 – 18.30

Hertil kommer 6 timers heldagssession søndag d. 29/4 kl. 9.30 - 15.30

Pris: 5375,- kr. (undervisningen er momsfritaget)

Orienteringsmøde tirsdag 27/2 kl. 16.00-17.30 - klik her for tilmelding.

 

Kontakt os for tilmelding til kurset.

 

Er det kursus i MBKT du ønskede at tilmeld dig ikke at finde eller lukket for tilmelding, kan du skrive dig op til besked om de næste kurser:
"Ja tak, giv mig besked om kommende kursus i MBKT"

 

Forløbet superviseres ved psykiater og mindfulnessforsker Lone Overby Fjorback