NY RAPPORT: Bedre trivsel hos studerende på Københavns Universitet efter mindfulness-forløb

Københavns Universitet (KU) tilbyder MBSR og MBKT til de studerende. Resultaterne af en ny evalueringsrapport viser en markant effekt på de studerendes trivsel.

På Københavns Universitet (KU) tilbyder man de evidensbaserede programmer Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) og Mindfulness-baseret kognitiv terapi (MBKT) til de studerende. Resultaterne af en ny evaluering viser en markant effekt på de studerendes trivsel.

“Deltagerne får det markant bedre, de oplever, at de kan studere bedre, og så oplever de, at de ikke er så ensomme, som de var inden kurset,” skriver mindfulnessunderviser og studie- og karrierevejleder Jacob Sander Bojsen.

Evalueringsrapporten fra MBSR og MBKT-kurserne på Københavns Universitet viser, at de studerende “... får langt færre symptomerne på ensomhed, stress, angst og depression i hverdagen, uanset hvor alvorlige deres symptomer var, inden de startede. Derudover er der en meget stor effekt på trivsel ud fra WHO-5. Derudover oplever de fleste studerende, at kurserne gør det bedre for dem at studere. Kurserne styrker således deres studiekompetencer i en travl hverdag.” (Evalueringsrapport: Projekt Gode Studieliv, s. 30).

"Mindfulness har hjulpet mig hver eneste dag"

Nyheden er også bragt i DJØFBLADET, hvor jurastuderende Anne Viggers har følgende erfaringer med mindfulness-kurset:

”Det er klart et pusterum, som jeg bruger, også hvis studiet bliver for meget, eller hvis der er andet i mit personlige liv, der presser mig. Jeg føler, at mindfulness er en lille ven, jeg kan hive frem, hvis jeg har brug for det."

Læs hele artiklen "Mindfulness har hjulpet mig hver eneste dag" med Anne Viggers i DJØFBLADET

Mindfulness-kurserne har været en del af tilbuddet til studerende på SUND siden 2018, og projekt “Gode Studieliv” har været et tilbud til alle studerende på KU. Tilbage står ledelsen på KU med beslutningen om, hvorvidt mindfulness-kurserne skal fortsætte efter projektets afslutning. 

Læs mere om mindfulness-tilbuddet på KU i denne testimonial med Jacob Sander Bojsen.  

Læs mere i artiklen "Mindfulnesskurser giver bedre trivsel. Men kursernes fremtid er usikker" på Uniavisen, Københavns Universitet.

Er du interesseret i MBSR- eller MBKT-programmet? 

Du kan læse mere om MBSR og MBKT her på hjemmesiden. Du er også velkommen til at tage fat i os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.