Esben: "Mindfulness burde være noget, man bliver tilbudt hos sin læge på lige fod med medicin"

Testimonial | Kursus i Mindfulness-baseret kognitiv terapi (MBKT)


Esben Mortensen er studerende og har tidligere lidt af en depression. Han håber, at MBKT bliver et tilbud sammen med medicin.

Jeg synes, at mindfulness burde være noget, man bliver tilbudt hos sin læge på lige fod med medicin. Det kan nogle ting, medicin ikke kan. Medicin kan måske hjælpe nogen helt akut. Men på den lange bane hjælper det ikke. Specielt når man er ung, er det vigtigt, at man bliver tilbudt noget andet end medicin.


Esben Mortensen, studerende, MBKT-kurset

Det kan nogle ting, medicin ikke kan

"Jeg fik konstateret depression som 22-årig. Det eneste, jeg fik tilbudt af min læge, var medicin. Jeg har både prøvet medicin og terapi. Men der er ikke noget, der har hjulpet mig på den lange bane. For et halvt år siden tog jeg et kursus på Dansk Center for Mindfulness i MBKT. Det har givet mig nogle værktøjer til at håndtere, når jeg bliver trist og ked af det - på en anden måde, end jeg har kunnet før. 

Jeg synes, at mindfulness burde være noget, man bliver tilbudt hos sin læge på lige fod med medicin. Det kan nogle ting, medicin ikke kan. Medicin kan måske hjælpe nogen helt akut. Men på den lange bane hjælper det ikke. Specielt når man er ung, er det vigtigt, at man bliver tilbudt noget andet end medicin."