God start på familielivet - mindfulness til sårbare gravide
Ny forskningsartikel: Vi forsker i ikke-medicinsk behandling til sårbare gravide, så vi kan forebygge stress og øge mental trivsel under graviditeten.
At blive mor er et af de store udviklingsspring i livet og det kan være forbundet både med stor glæde og med stor bekymring. Når bekymringerne vokser sig for store kan de blive til stress, angst og depression, og især hos de gravide som i forvejen er sårbare på grund af en historie med psykisk sygdom og traumer.
Der er brug for forskning i ikke-medicinsk behandling til alle de gravide, så vi kan forebygge stress og øge mental trivsel under graviditeten. Den forskning laver vi i Danmark. Over 300 sårbare gravide har nu fået tilbudt mindfulness via God start på familielivet. Vi har mødt så mange skønne gravide, og vi ved, at med den rette tilgang er der SÅ MEGET mere, vi kan gøre – uden medicin.
Vi har netop udgivet artikel i internationalt videnskabeligt tidsskrift, der beskriver den nuværende forskning på området og det store videnskabelige forsøg, som vi er i gang på Familieambulatoriet Hvidovre hospital.
Tak til Østifterne, der finansierer projektet.
Videnskabelige artikler
- Skovbjerg, S., Sumbundu, A., Kolls, M. et al. The effect of an adapted Mindfulness-Based Stress Reduction program on mental health, maternal bonding and birth outcomes in psychosocially vulnerable pregnant women: a study protocol for a randomized controlled trial in a Danish hospital-based outpatient setting. BMC Complement Med Ther 23, 364 (2023). https://doi.org/10.1186/s12906-023-04194-3
- Skovbjerg, S., Birk, D., Bruggisser, S. et al. Mindfulness-based stress reduction adapted to pregnant women with psychosocial vulnerabilities—a protocol for a randomized feasibility study in a Danish hospital-based outpatient setting. Pilot Feasibility Stud 7, 118 (2021). https://doi.org/10.1186/s40814-021-00860-w