Dansk Center for Mindfulness får besøg af Saki Santorelli

I oktober afholdt Dansk Center for Mindfulness foredraget “Mindfulness bryder depression” i Nobelauditoriet med fint besøg af Saki Santorelli, en af grundlæggerne af MBSR.

Saki Santorelli | Fuld guidet meditation (på engelsk) | Aarhus Universitet, 25. oktober 2022

D. 25. oktober afholdt Dansk Center for Mindfulness foredraget “Mindfulness bryder depression” i Nobelauditoriet. Ved foredraget fik vi også fint besøg af Saki Santorelli, professor i medicin og tidligere leder af Center for Mindfulness in Medicine, Health Care and Society ved Massachusetts University, Medical School, USA.

SAKI SANTORELLI er professor i medicin og tidligere leder af Center for Mindfulness in Medicine, Health Care and Society ved Massachusetts Medical School i USA. Saki Santorelli er en af grundlæggerne af MBSR-programmet, og sammen med John Kabat-Zinn har han i en årrække varetaget den professionelle træning i
mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) over hele verden.

I stedet for at tale til deltagerne om mindfulness ville Saki Santorelli lade deltagerne prøve det, praktisere det og "smage det", som han siger, gennem en guidet meditation. Meditationen blev optaget, og du kan lytte til den i fuld længde ovenfor.  

På dagen fortalte psykolog og ph.d. Anne Maj van der Velden om resultaterne af sit ph.d.-projekt, mens centerleder og psykiater Lone Overby Fjorback fortalte om løsningsforslag til bedre behandling af depression. 

Læs hele artiklen om Anne Majs ph.d.-projekt og foredrag her.