Online orienteringsmøde, kursus i Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) v/Heidi Berg 3. kvt. 2024

Gratis online orienteringsmøde om 8-ugers kursus i mindfulness-baseret stressreduktion, MBSR. Online deltagelse via Zoom.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Tirsdag 6. august 2024,  kl. 16:00 - 17:00

Sted

Online via Zoom

Arrangør

Dansk Center for Mindfulness

MBSR står for Mindfulness-baseret stressreduktion. Det er et videnskabeligt dokumenteret 8-ugers program, til at styrke trivsel og reducere symptomer på stress, angst, depression og smerter.

Programmet anvender intensiv træning i mindfulness, så du kan forbedre helbred og livskvalitet samt håndtere symptomer på stress, angst og depression. Uanset om du er syg eller rask.

 

Træning af opmærksomhed

I programmet træner du i at forholde dig til de tanker og følelser, der dukker op, med en kærlig og accepterende opmærksomhed. Også selv om det er tanker, du egentlig ikke har lyst til at have. På den måde kan du træne dig selv i at være fuldt opmærksom og til stede i nuet. Samtidig med, at du arbejder med dine reaktionsmønstre og din vanetænkning. 

I MBSR-programmet er meditationsteknikker og simple fysiske yoga-øvelser taget ud af deres oprindelige religiøse kontekst og tilpasset til mennesker i en vestlig kultur.

I modsætning til mange af de andre tilgængelige tilbud om mindfulness, så er MBSR-programmet underlagt internationale videnskabelige standarder for kvalificeret undervisning. 

 

Sindet kan trænes ligesom kroppen

Der er videnskabelig dokumentation for, at mentalt helbred kan trænes i lighed med det fysiske helbred, og at MBSR kan bruges som teknik. Det er afgørende, at det gøres på et seriøst fundament. Derfor er det udelukkende fagfolk, der lever op til de internationale standarder for MBSR-undervisning, som står for MBSR-kurserne hos Dansk Center for Mindfulness.