Musik-retreat-dag og koncert

Sæt X i kalenderen d. 20 maj - nu åben for tilmelding. Ragameditation med Bahauddin Dagar - en af de førende musikere inden for Indiens traditionelle fordybelses-musik – i selskab med Lars Møller på saxofon.

”Til alle, der er ude efter at blive berørt og udfordret af de dybe følelser i de indiske melodiske raga’er, bliver det med Bahauddin Dagar simpelthen ikke større!” 
- Lars Møller

”Indiske melodiske raga’er kan forbyde meditationspraksis og gå uden om sindet på en måde, så ukendte spændinger løsnes og nye landskaber af lyksalighed kan opleves.” 
- Lone Overby Fjorback

Ragameditation med Bahauddin Dagar - en af de førende musikere inden for Indiens traditionelle fordybelses-musik – i selskab med Lars Møller på saxofon.

Den tusind år gamle indiske musik udtrykker sindets arketypiske følelser. Som 19. generation fra en familie af mestre, giver Bahauddin Dagar’s musik et nutidigt sprog til fordybelse. Sammen med en af Danmarks førende saxofonister, Lars Møller, vil Bahauddin Dagar give en musikalsk indføring i de indiske raga’er. Den musikalske fordybelse vil bliver suppleret af meditation og mulighed for personlig reflektion.

PROGRAM
09:00-10:00     Check-in
10:00-11:00     Introduktion til musik som spirituel praksis
11:00-13:00     Musikmeditation session 1
13:00-14.00     Frokost
14:00-15:30     Musikmeditation session 2
16:00-17:00     Koncert

TID: Lørdag d. 20. maj
STED: Toldboden, Hack Kampanns Plads 1-3, 4. sal, 8000 Aarhus C
PRIS: 350,- (Prisen er den samme, om du vil være med hele dagen eller kun vil være med til koncerten om aftenen.)

Om Bahauddin Dagar
Bahauddin Dagar er en af Indiens absolut største musikere inden for den traditionelle nordindiske Druphad tradition. Han kommer fra en lang familietradition og spiller det smukke strenge instrument Rudra Veena. I gennem generationer har førende musikere fra vesten valfartet til familiens hjem og undervisningssted uden for Mumbai, for at komme helt tæt på den unikke indiske musiktradition. Bahauddin er også en super formidler, som er helt nede på jorden, tålmodig og humoristisk. Bahauddinkan forklare og demonstrere den ufattelige rigdom af alment menneskelige følelser, som er indlejret i de indiske raga’ers mikrotoner.

Druphad er en af de ældste, indiske, musikalske traditioner. Som så meget andet i det Nordindiske kulturområde er Druphad resultatet af mødet med den helt gamle indiske musik og nyere (dvs. fra middelalderen) påvirkninger fra bl.a. persisk kultur. Musikken er kendetegnet ved en metodisk fordybelse i og meget langsom udvikling af raga’ens toner.

Rudra Veena er et stort og dybt strenge-instrument, der kan betragtes som ”moderen” til f.eks. den nyere Sitar.

mohibahauddin.com

LINKS TIL VIDEOER

https://m.youtube.com/watch?v=rq8L-XGY874

https://youtu.be/Q-PQkGtSEGY

https://vimeo.com/517997222

Bahauddin Dagar er inviteret til DK af saxofonisten Lars Møller, som i gennem flere år har nydt godt af viden og inspiration fra Bahauddin Dagar.

Om Lars Møller
Fra Beijing i Kina til Blue Note i N.Y. har Lars, gennem mere end 30 år, høstet international hæder og alskens priser. Han har altid været optaget af formidling og har blandt andet undervist på Musikkonservatoriet i København. Den traditionelle, indiske,klassiske musik har været en hoveddrivkraft i hans virke og gennem en længere årrække har han studeret hos flere af de største mestre i Indien.

Meditation har i mange år været en del af Lars Møllers daglige praksis. Lars er MBSR-lærer, eftersom han har gennemført forløb for professionelle i MBSR ved Dansk Center For Mindfulness, Aarhus Universitet, som han også løbende samarbejder med. Med ”RagaMeditation” kombinerer han sin kærlighed til indisk musik med mindfulnessmeditation, og med sin personlige stemme, bringer han nye dimensioner til den tradition for formidling af musikalsk spirituel fordybelse, som bl.a. Peter Bastian var bannerfører for.

Raga Shree, at Ribe Cathedral

https://www.youtube.com/watch?v=FpPD_I_synU

TILMED DIG HER