MIND YOUR DIABETES

Steno Diabetes Center Copenhagen og Aarhus Universitet samarbejder om bedre trivsel for unge og forældre. Er du mellem 12-17 år og har insulinpumpe og kontinuert glukosemåler? Eller er du forældre til unge med diabetes kan du træne mental sundhed i nyt projekt.

 

INFORMATIONSMØDE foregår den 27.2.2023 kl.16.30-18.00 på Steno Diabetes Center Copenhagen. Det er muligt at deltage online. Du kan tilmelde dig ved at skrive til Jannet.svensson.01@regionh.dk

Mindfulness træning til unge

For alle unge er det udfordrende at rumme svære følelser. Diabetes kan gøre det endnu mere vanskeligt, fordi der er endnu mere at holde styr på. Forskning har dokumenteret, at mindfulness træning styrker trivsel og reducerer stress. Du kan lære at finde ro i kroppen, blive klar i hovedet og være tryg i fællesskab med andre unge. 

Træning foregår 8 mandage fra 24. april til 19. juni 2023 kl. 16.30-18.30. Den første time er der øvelser, den næste time er der et emne, som vi taler om. 

Se animationsfilm eller dokumentarfilm ’Styr på det hele’ om mindfulness til unge her:  https://mindfulness.au.dk/kom-godt-i-gang/ressourcer/#c127836

Compassion træning til forældre

For alle forældre til unge er frygt og bekymring udfordrende. Diabetes kan gøre overgang fra børneliv til ungdomsliv endnu mere vanskeligt, fordi den unge også skal holde styr på diabetes. Forskning har dokumenteret, at compassion træning til pårørende styrker trivsel og reducerer stress og angst. Du kan lære at rumme svære følelser, så du bedst muligt støtter din unge i den periode. 

Træning foregår 8 mandage fra 17. april til 19. juni kl. 16.30-18.30. Undervisning og træning er meditation, oplæg og dialog om mental sundhed. 

Overlæge, professor Jannet Svensson er projektansvarlig fra Steno Diabetes Center Copenhagen. Speciallæge, lektor Lone Overby Fjorback og psykolog, ph.d. Nanja Holland Hansen er projektansvarlige fra Dansk Center for Mindfulness,Aarhus Universitet

Vil du høre mere kan du kontakte Jannet Svensson på tlf 21393196 eller mail jannet.svensson.01@regionh.dk