5 dages city-retreat i stilhed - uge 29

5 dages retreat i Aarhus C. Dagene har fokus på kroppens vej til kultivering af mindfulness og hjertets dybere ressourcer. Mindful yoga og meditationstræning er bærende elementer i programmet, og der vil være daglige oplæg med efterfølgende gruppedialog.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

søndag 16. juli 2023, kl. 17:00 - fredag 21. juli 2023, kl. 12:00

CITY RETREAT – stilhedsretreat i Aarhus 

Dato: den 16.-21. juli 2023

Kurset udbydes som indtægtsdækket virksomhed og er således ikke en del af en af Aarhus Universitets akkrediterede uddannelser.

Kursusbeskrivelse

Dette 5-dages stilhedsretreat foregår ved Dansk Center for Mindfulness i Toldboden, ved havnefronten i Aarhus C. Midt i byens puls og liv vil vi sammen prioritere nærvær og stilhed. Det kan umiddelbart opleves som en udfordring, men det er en kærkommen mulighed for at opdage at mindfulness og compassion også kan trænes og næres i de omgivelser, hvor mange af os naturligt befinder os.

Vi vil have fokus på kroppens vej til kultivering af mindfulness og hjertets dybere ressourcer. Mindful yoga og meditationstræning er bærende elementer i programmet, og der vil være daglige oplæg med efterfølgende gruppedialog. Den mentale træning vil bl.a. inkludere skærpelse af fokuseret opmærksomhed og bevidst nærvær med henblik på at kunne håndtere svære følelser og tanker. Ikke mindst kan vi opdage glæden og friheden ved at være åbent til stede i nuet - uden så mange betingelser og forbehold. Vi vil arbejde med at bryde vanetænkning og håndtere tilstande af stress og ubehag. Desuden vil der være mulighed for individuelle samtaler med underviserne.

Retreatet henvender sig til alle, der ønsker at gå i dybden med mindfulnessmeditation, hvad enten det er for at præstere bedre, håndtere stress, øge empati eller blive mere vågen og engageret i tilværelsen. Der er dagligt undervisning fra kl. 7 til 20. Al undervisning er obligatorisk. Det er mentalt udfordrende og kræver at du i udgangspunktet er sund og rask. Er du i tvivl, så tal med os inden du tilmelder dig.

Underviser
Lone Overby Fjorback, Centerleder, speciallæge i psykiatri, lektor, ph.d., certificeret senior MBSR-underviser.
Lone har praktiseret yoga og meditation siden 1989 og undervist siden 1997.

Sted
Toldboden, Hack Kampmanns Plads, Aarhus C.

Tid
Retreatet starter den 16. juli kl. 17.00

Retreatet slutter den 21. juli kl. 12.00

Pris
Undervisning: 6.500 kr. / Early bird pris: 3.887 kr. ved tilmelding senest d. 10. juli.

Forplejning: 1.575 kr. inkl. moms. Inkluderer kaffe/the, frugt, frokost og aftensmad.
Alle måltider er vegetariske. Alle deltagere vil i løbet af dagene få tildelt nogle få praktiske opgaver (karma yoga) i forbindelse med måltiderne. Medbring gerne din egen morgenmad. Ellers vil der være lidt brød, smør, kaffe/the og frugt.

Egen forplejning: Du må gerne medbringe din egen mad til samtlige dage, det skal blot være tilberedt på forhånd. Der betales 300 kr. inkl. moms for adgang til kaffe, the og faciliteter.

Logi står du som deltager selv for. På grund af det intensive dagsprogram med mange timers meditation hver dag, opfordrer vi til overnatning/logi i Aarhus by. Bor du i Aarhus, må du gerne sove hjemme. Har du brug for logi, opfordrer vi til nærliggende hoteller/hostels/vandrehjem eller venner/familie, hvis du har mulighed for det. Bor du hos venner/familie så sørg for at skabe de mest optimale rammer, hvor selskabelighed minimeres betydeligt.

Kursusbevis
Ved fremmøde til samtlige sessioner udstedes kursusbevis, når kurset er afsluttet.
Dette retreat er godkendt til forløb for professionelle i MBSR ved Dansk Center for Mindfulness.

Fremmøde
Deltagerne bedes deltage i samtlige sessioner.

Dagsskema

Søndag
17-18 praksis
18-19 middag
19-21 praksis

Mandag-torsdag
7-9 praksis
9-10.30 morgenmad
10.30- 12.30 praksis
12.30-14.30 frokost
14.30-17.30 praksis
18.00-19.00 middag
19-21 praksis

Fredag
7-9 praksis
9-10 morgenmad
10- 12 praksis

Næste retreat er City-retreat nytår 2024 - i uge 1. Info følger.