5 dages City-retreat i stilhed

5 dages retreat ved havnefronten i Aarhus. Dagene harfokus på kroppens vej til kultivering af mindfulness og hjertets dybere ressourcer. Mindful yoga og meditationstræning er bærende elementer i programment, og der vil være daglige oplæg med efterfølgende gruppedialog. Retreatet henvender sig til alle, der ønsker at gå i dybden med mindfulness meditation, hvad enten det er for at præstere bedre, håndtere stress, øge empati eller blive mere vågen og engageret i tilværelsen.

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Søndag 31. juli 2022,  kl. 17:00 - 12:00

Sted

Toldboden, Hack Kampmanns Plads 3, 8000 Aarhus C

Arrangør

Dansk Center for Mindfulness


CITY RETREAT  – stilhedsretreat i Århus  

Dato: d. 31. juli til 5. august 2022

Dette 5-dages stilhedsretreat foregår ved Dansk Center for Mindfulness i Toldboden ved havnefronten i århus. Midt i byens puls og liv vil vi sammen prioritere nærvær og stilhed. Det kan umiddelbart opleves som en udfordring, men det er en kærkommen mulighed for at opdage at mindfulness og compassion også kan trænes og næres i de omgivelser, hvor mange af os naturligt befinder os.

Vi vil have fokus på kroppens vej til kultivering af mindfulness og hjertets dybere ressourcer. Mindful yoga og meditationstræning er bærende elementer i programment, og der vil være daglige oplæg med efterfølgende gruppedialog. Den mentale træning vil bl.a. inkludere skærpelse af fokuseret opmærksomhed og bevidst nærvær med henblik på at kunne håndtere svære følelser og tanker. Ikke mindst kan vi opdage glæden og friheden ved at være åbent til stede i nuet - uden så mange betingelser og forbehold. Vi vil arbejde med at bryde vanetænkning og håndtere tilstande af stress og ubehag. Desuden vil der være mulighed for individuelle samtaler med underviserne.

Retreatet henvender sig til alle, der ønsker at gå i dybden med mindfulness meditation, hvad enten det er for at præstere bedre, håndtere stress, øge empati eller blive mere vågen og engageret i tilværelsen. Der er dagligt undervisning fra kl. 7 til 20. Al undervisning er obligatorisk. Det er mentalt udfordrende og kræver at du i udgangspunktet er sund og rask. Er du i tvivl, så tal med os inden du tilmelder dig.

Undervisere: Lone Overby Fjorback.

Baggrund
Der er videnskabelig dokumentation for, at mentalt helbred kan trænes og forbedres helt i lighed med fysisk helbred. Resultatet af disciplineret træning med mindfulness-meditation er mere energi, opmærksomhed, glæde og empati.

Den meditative træning på dette retreat bygger bl.a. på metoder fra mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR), som er et videnskabeligt testet program, der kan forbedre mentalt helbred, øge livskvalitet og nedbringe symptomer på stress, angst, depression og smerter.

Nyere forskning har vist, at mindfulness-meditation kan modvirke mange af de negative biologiske virkninger af stress, og således forbedre immunforsvar, kognition og skabe strukturelle forandringer i hjernen med øget aktivitet i præfrontalcortex (forbedret kognition og emotionsregulering), hippocampus (forbedret indlæring og hukommelse) og insula (forbedret kropsbevidsthed) samt mindre aktivitet i amygdala (mindre frygt, stress og angst).

Mindfulness er på vej ind i sundhedsvæsnet, skolen, militæret og erhvervslivet, og forskning er nu ved at undersøge de medicinske, psykologiske, sociale, biologiske, økonomiske og ledelsesmæssige effekter af mindfulness og meditation.

De videnskabelige fremskridt har medvirket til stort udbud og efterspørgsel på mindfulness kurser og uddannelse. Retreat anbefales som supplement til lederuddannelse og er en obligatorisk del af mindfulness-uddannelsen ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

Tilmelding muligt så læng der er plads og senest 11/7 kl. 8.00

 

Dagsskema

07-8.30 praksis med yoga og meditation

8.30-9.30 morgenmad

9.45-11 praksis

11-12 praksis og gruppedialog

12-13.30 frokost

13.30-17.30 praksis og individuelle interviews

17.45-18.30 middag

18.30-20 praksis


Læringsmål
Forskning har vist, at meditation kan styrke mental sundhed og forbedre din evne til at træffe kloge og etiske beslutninger. På dette retreat styrker du den evne, du vil opleve betydningen af stilhed og lære at fokusere i kaos og klarhed. Du lærer mindfulness-meditation og får erfaring med en fysisk og mentalt tilstedeværende krop, der er i stand til at foretage etiske beslutninger og handle til gavn for dig selv og andre.


Sted
Dansk Center for Mindfulness, Toldboden, 8000 Aarhus C

Tid
Retreatet starter den 31/7 kl. 17.00
Retreatet slutter den 5/8 kl. 12.00

Pris
Undervisning: 6.500,- kr.

Forplejning: 1.238 kr. inkl. moms. Inkluderer kaffe/ the, frugt, frokost og aftensmad.
Alle måltider er vegetariske. Alle deltagere vil i løbet af dagene få tildelt nogle få praktiske opgaver (karma yoga) i forbindelse med måltiderne. Medbring gerne din egen morgenmad, ellers vil der være lidt brød, smør, kaffe/the og frugt.

Egen forplejning: Du må gerne medbringe din egen mad til samtlige dage, det skal blot være tilberedt på forhånd. Der betales 250 kr. inkl. moms for adgang til kaffe, the og faciliteter.

Logi står du som deltager selv for. På grund af det intensive dagsprogram med mange timers meditation hver dag, opfordre vi til overnatning/logi i Aarhus by. Bor du i Aarhus, må du gerne sove hjemme. Har du brug for logi, opfordre vi til nærliggende hoteller/hostels/vandrehjem eller venner/familie, hvis du har mulighed for det. Bor du hos venner/familie så sørg for at skabe de mest optimale rammer, hvor selskabelighed minimeres betydeligt.

Underviser
Lone Overby Fjorback er psykiater, ph.d. og certificeret MBSR-underviser. Lone er leder af Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet. Praktiseret yoga og meditation siden 1989 og undervist siden 1997.

Alle kan deltage uafhængig af tidligere erfaring. Det er mentalt udfordrende og kræver, at man i udgangspunktet er sund og rask. Er du i tvivl, så tal med os inden du tilmelder dig, så vi kan vejlede.

Dette retreat er godkendt og adgangsgivende i forhold til uddannelser i Mindfulness-baserede interventioner ved DCM, Aarhus Universitet

Der er plads til 25 på dette retreat.

Dagsprogram for city-stilheds-retreat

Søndag den 31. juli
17.00 Velkommen og indledning/aftensession

Mandag den 1. august – torsdag den 4. august
07:00 Praksis med yoga og meditation
08:30 Morgenmad + karma yoga
09:45 Praksis og gruppedialog
12:00 Frokost + karma yoga
13:30 praksis og individuelle interviews
17:30 Middag
18.30 Praksis
20.00 Godnat

Fredag den 5. august
07:00 Praksis med yoga og meditation
08:30 Morgenmad
09:30 Praksis og afrunding
12:00 Farvel og tak for denne gang

Fremmøde: Deltagerne bedes deltage i samtlige sessioner.