Undervisere

Lone Overby Fjorback

Leder af Dansk Center for Mindfulness, speciallæge i psykiatri, lektor, ph.d

Lone Overby Fjorback blev uddannet speciallæge i psykiatri i 2011. Siden 1989 har hun haft en daglig meditations- og yogapraksis, og hun har gennem tiden kombineret denne lidenskab med sin lægefaglige karriere.

I 2012 skrev hun ph.d. om effekten af MBSR til patienter med kroniske smerter. Lone Overby Fjorback stiftede bekendtskab med programmerne MBSR og MBKT i 2004, og begyndte selv sin MBSR-uddannelse ved University of Massachusetts Medical School i 2006. Lone Overby Fjorback er certificeret MBSR-underviser og som en af de få i Danmark certificeret fra Brown University til at uddannet andre MBSR-lærere.

Hun grundlagde i 2013 Dansk Center for Mindfulness ved Aarhus Universitet med det formål at kombinere forskning med kvalitetssikrede uddannelser.

Lone Overby Fjorbacks forskning i Mindfulness-baserede programmer spænder bredt fra raske til syge og forskellige aldersgrupper, og hun er forfatter til flere bøger om blandt andet mindfulness, stress og depression.

Mail: lone.overby.fjorback@clin.au.dk

Læs her artiklen om centerlederens egen vej til MBSR.

Jacob Piet

CFM-certificeret til varetagelse af MBSR-kurser samt undervisning på MBSR-uddannelse

 

Jacob Piet er psykolog og ph.d. fra Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. Han har forsket i virkningen af Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) og mindfulness-baseret kognitiv terapi (MBKT) over for blandt andet stress, angst og depression. Piet har siden 2013 undervist og uddannet professionelle i Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR). Piet er en af de få danskere, der er certificeret fra Center for Mindfulness i USA til at uddanne andre til at varetage undervisning i MBSR.

Jacob Piet har modtaget omfattende professionel træning og supervision i MBSR gennem to længerevarende udenlandsophold ved Center for Mindfulness (CFM), Massachusetts Medical School, ledet af Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli, grundlæggerne af MBSR. Piet har fungeret som behandler og konsulent på adskillige forskningsprojekter om mindfulness. Gennem flere år har han varetaget stilhed-retreats samt undervisning på seminardage om emner som etik, inquiry, underviserkompetencer og buddhistisk psykologi. I tillæg til det internationale forskningsarbejde er Piet forfatter til en række faglige artikler, bøger og bogkapitler om Mindfulness. Piet har haft en daglig meditationspraksis gennem 20 år.

Email: jacobpiet@clin.au.dk

Heidi Berg Nielsen

Psykolog, aut. MBKT- og MBSR-lærer

Heidi Berg Nielsen har i en længere årrække kørt MBSR-grupper på Aarhus Universitets Hospital for mennesker, der lider af kronisk stress, og som har mange symptomer og smerter i kroppen. Samt for mennesker, der lider af helbredsangst. Hun har derfor et stor erfaring med at behandle mennesker, der er voldsomt plaget, og som har svær funktionsnedsættelse på grund af deres sygdom.

Ydermere underviser hun på MBSR- og MBKT-hold på Aarhus Universitet, og er en af nøgleunderviserne på vores projekt ”Stressfri-hverdag for børn og unge”, hvor der skal uddannes 250 lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser. Hun har stor erfaring med både det kliniske arbejde med MBSR-grupper, ACT-gruppeterapi, individuel terapi, udredning og diagnosticering, undervisning og supervision af professionelle.

Hun har været en del af teamet omkring MBSR-uddannelsen siden 2011, og har siden 2018 fungeret som underviser på uddannelsen for MBSR-lærere.

Heidi Berg er desuden uddannet ”Teach the teacher” i det engelske mindfulness program for børn .b. Og har en terapeutisk efteruddannelse i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og Integrativ Gestalt Terapi (IGP).

Email: heidi.berg@clin.au.dk