Undervisere

Lone Overby Fjorback

Leder Dansk Center for Mindfulness, speciallæge psykiatri, lektor, ph.d.    

Lone Overby Fjorback er psykiater med speciale i mindfulness og kognitiv terapi. Hun er lektor, PhD og leder af Dansk Center for Mindfulness, der blandt andet forsker i Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi, (MBKT). Lone har gennem sin forskning, uddannelse og formidling bragt mindfulness til Danmark i henhold til standarder for international certificering i samarbejde med andre elite-universiteter. Hun er klinisk ansvarlig og vejleder på Ph.d-projekt i samarbejde med Oxford Center for Mindfulness, der undersøger virkningsmekanismer for MBKT blandt andet ved hjælp af hjernescanninger. Lone har mange års erfaring med psykiatri, mindfulness, yoga og meditation og er forfatter til bøger og bogkapitler i internationale lærerbøger om MBKT og MBSR. I forhold til depression har hun specifikt skrevet om dette i bogen ’Må jeg hjælpe dig?-fri af depression’ om behandling af depression med mindfulness, medfølelse og medicin. Hun har desuden medvirket i dokumentarfilm og tv-programmer om mindfulness ex. ’Mindful Medicin’ og ’styr på det hele’. Lone har haft forskningsophold ved Center for Healthy Minds ledet af Richard Davidson i 2011 og har siden arbejdet i internationalt netværk med verdens førende forskere på området. 

 

Lone har fra start været med til internationale møder ved universiteter om standarder for uddannelse af evidensbaseret mindfulness. Hun arbejder strategisk og politisk for at den forskning, der har dokumenteret MBKT til behandling af depression kommer danske patienter til gode. Hun er således i dialog med politikere og sundhedsstyrelsen.

Jacob Piet

Psykolog, ph.d., CFM-certificeret MBSR-lærer samt MBKT-lærer.

Jacob Piet har modtaget omfattende professionel træning og supervision i MBSR gennem to længerevarende ophold ved Center for Mindfulness (CFM), Massachusetts Medical School, ledet af Jon Kabat-Zinn og Saki Santorelli, grundlæggerne af MBSR. Han er uddannet i MBKT hos blandt andre Mark Williams, der var med til at udvikle MBKT. Jacob Piet har gennem flere år undervist professionelle i træning og formidling af mindfulness.

Susanne West Bruggisser

Cand. Psych.aut., Specialist i psykopatologi. Uddannet MBSR-lærer.

Susanne har specialviden og lang praktisk erfaring med udredning og behandling af depression fra ansættelser i Distriktspsykiatri, dag- og døgnafsnit. 

 

Susanne har omfattende specialviden med klinisk psykologi og mindfulnessbaseret behandling fra ansættelser i psykiatrien, tværfaglige smertecentre på universitetshospitaler, samt fra privat praksis. Hun har mange års erfaring med at supervisere, undervise og uddanne professionelle indenfor alle områder i - og udenfor sundhedsvæsnet. 

Susanne er uddannet MBSR-lærer og varetager MBSR-kurser på Aarhus Universitet for mennesker med stress, angst, PTSD og depression. Hun underviser medarbejdere i Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) på universitetet, uddannelsesinstitutioner og arbejdspladser. 

Heidi Berg Nielsen

Psykolog, aut. MBKT- og MBSR-lærer samt med terapeutisk efteruddannelse i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og Integrativ Gestalt Terapi (IGP).  

Heidi varetager kurser i MBSR og uddannelse af undervisere. Hun har massiv erfaring med anvendelse af MBKT til patienter, der har en depression og holder MBKT-kurser på Aarhus Universitet. Heidi har stor erfaring med at undervise andre psykologer. 

Heidi har tidligere i en længere årrække arbejdet på Aarhus Universitets Hospital med udredning og behandling af mennesker, der lider af helbredsangst samt mennesker, der lider af funktionelle lidelser - en betegnelse for kroniske stresslidelser, hvor personen oplever mange symptomer og smerter i kroppen.  

Lisbeth Stampe Frølich

Cand.psych.aut., specialist og supervisor i psykoterapi. Uddannet MBKT- og MBSR-lærer.

Lisbeth Stampe Frølich har 18 års erfaring med klinisk psykologi fra psykiatrien, tværfaglige smertecentre samt 10 år i egen klinik. Hun har superviseret alle faggrupper inden for sundhedsvæsnet og har undervist på universiteter og professionsuddannelser samt på arbejdspladser. Hun startede sin MBKT-uddannelse i 2006 og derefter MBSR-uddannelsen i 2014. Siden 2007 har Lisbeth lavet 8-ugers kurser, først MBKT med kroniske smertepatienter og patienter med tilbagevendende depressioner og siden 2015 åbne MBSR-kurser. Læs desuden interviewet med Lisbeth her.