Book et foredrag

Få viden og redskaber til din virksomhed

I dette 2-timers foredrag får du og dine medarbejdere/kolleger indblik i den nyeste viden om stress og effektiv stresshåndtering. I får desuden mulighed for at prøve nogle stressreduktions-øvelser med dokumenteret effekt.


Skriv til os her for at høre nærmere om mulighederne for et foredrag i din organisation eller virksomhed.


Ledere i dag har en kæmpe opgave i at spotte stress hos medarbejdere og undgå, at den sunde stress, som driver os alle, sætter sig og udvikler sig til sygdom.

Som medarbejder oplever du måske, at du selv eller dine kolleger ikke trives, men at det er svært at gøre noget ved det.

Viden om helt basale tegn på stress kan redde dig eller dine ansatte/kolleger fra at blive syge af stress.

 

 

 

Forstå stress

- og lær, hvad du kan gøre for at forebygge og reducere stress

Stress kan meget enkelt beskrives som en oplevelse af at være under pres. Stress kan have mange årsager. Kroppens respons, "stressresponset",  er dog i alle tilfælde det samme: Nemlig et fastlagt repertoire af processer, som hjernen sætter i gang for at ruste os til at håndtere en udfordring. De kropslige fornemmelser - som normalt er helt ufarlige - er, at hjertet banker hurtigere, det kildrer i maven, musklerne spændes mm.  

 

Vi oplever typisk stress, når vi mister følelsen af kontrol, og tingene bliver uforudsigelige

Uforudsigelighed kendetegner vores moderne informationspakkede hverdag. Samtidig tolker hjernen helt automatisk uforudsigelighed som et potentielt faresignal. Hjernen holder derfor ofte stressresponset tændt, selvom der egentlig ikke er behov for det. Når en stressbelastning varer ved gennem længere tid, kan vi blive syge af det.

Viden om stress

Vores viden om, hvorfor stress bliver til sygdom øges hele tiden

Forskningen har i de senere år leveret flere afgørende gennembrud i vores forståelse af, hvordan oplevet stress kan føre til symptomer i kroppen, for eksempel inflammatoriske tilstande. Inflammation er et tidligt trin i mange alvorlige sygdomme, herunder hjerte-kar sygdomme, stofskiftesygdomme og psykiatriske lidelser.

At nedbringe stress er en vigtig opgave både af hensyn til samfundsøkonomien og det enkelte menneskes trivsel. Ofte er det dog svært at lave om på omgivelserne, for eksempel på arbejdspladsen, så årsager til stress helt fjernes. Derimod kan vi som individer og i fællesskab ændre på den måde, vi håndterer stress.   

Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR)

Der findes evidens-baserede programmer, som virker dæmpende på stressrelaterede sygdomme

Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) er et evidens-baseret program, der via yogaøvelser, meditation og undervisning om psykisk sårbarhed kan nedbringe symptomer på stress, angst og depression. I MBSR kan du lære at styre opmærksomheden væk fra vaneprægede tanker, som ofte dvæler ved fortiden eller er beskæftiget med at planlægge fremtiden. MBSR-programmet har den overordnede gavnlige effekt, at kroppens stressberedskab kan nedreguleres i situationer, hvor der ikke er behov for det. Læs mere om MBSR her.

I foredraget præsenteres evidens fra den nyeste forskning i stress og stressreduktion, og der vil være introduktion til stressreducerende øvelser. 

Pris

Foredraget koster 17.500 kroner inkl. moms plus evt. transport.