8-ugers MBSR-kursus for veteraner 

Med støtte fra Soldaterlegatet har vi lavet pilotprojekt målrettet veteraner. Resultaterne har været positive, og alle deltagere ville anbefale andre at tage et kursus i Mindfulness-baseret Stressreduktion (MBSR).

Nu har vi igen muligheden for til februar 2019 at tilbyde kurset til veteraner. Klik på boksen nedenfor og læs mere om kurset.

Gratis mindfulness-kurser for militærveteraner i København og Aarhus, februar 2019

Danske militærveteraner har nu igen mulighed for gratis at deltage i det videnskabeligt dokumenterede program Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) i regi af Aarhus Universitet – denne gang starter kursus-forløb samtidig i København og Aarhus. 

Mentalt helbred kan trænes helt i lighed med fysisk helbred. Mental træning med MBSR kan hindre, at stress bliver til sygdom og nedsætte symptomer på stress, angst, depression og smerter, disse ændringer kan ses og måles biologisk i hjernen. Læs evt. mere i disse 2 videnskabelige artikler: PLOS 2015 eller Nature 2015.

Med støtte fra Soldaterlegatet har vi gennemført tre pilotstudier i 2014 og 2018 med tidligere udsendte soldater, og resultaterne var positive. Alle deltagerne ville anbefale andre veteraner at tage forløbet, og hovedparten af deltagerne rapporterede om positive ændringer i dagligdagen samt nedgang i symptomer, hvilket ligeledes fremgik af målingerne på biologiske stressmarkører fra forløbet i 2014. Læs evt. mere i denne rapport fra forløbet i 2014.

Deltagelse på dette MBSR kursus er åbent for alle veteraner - uafhængig af alder, køn, antal udsendelser og om der måtte være tale om diagnoser eller ej. De eneste krav er, at du skal have været udsendt og være motiveret for at træne mindfulness, yoga og meditation. MBSR handler om at være til stede i livet, her og nu på godt og ondt. Vi skal træne evnen til at være til stede i kroppen, evnen til at observere sindet og herved få frihed til at gå i den retning, vi ønsker. 

Se evt. dokumentarfilm 'Mindful Medicin', 'Styr på det hele', orientering  Jacob Piet: Mindfulness lærer dig at håndtere stress. eller interview Interview Jon Kabat-Zinn; Mindfulness as a love affair with life.

Orienteringsmøde tirsdag den 5/2 kl. 16.30 – 18.30, i hhv. København og Aarhus. 

Orienteringsmødet er obligatorisk. Er du forhindret i at komme til orienteringsmødet, men interesseret i selve kurset, så tilmeld dig gerne alligevel. Du kan også kontakte Susanne Bruggisser på tlf. 22 35 65 35 vedrørende kurset i København og Charlotte Norby på tlf. 20 21 77 51 vedrørende kurset i Aarhus.

Klik her for tilmelding til orienteringsmødet.