Styr på det hele?

En film om unge, der deltager i et Mindfulness-baseret Stressreduktion-kursus (MBSR). Hvordan de oplever pres fra studier, omgivelser og dem selv. Og hvordan de mærker effekten af det otte uger lange MBSR-kursus.

Mindful Medicin

Filmen viser et Mindfulness-baseret Stressreduktion-forløb. Deltagerne på holdet har forskellige baggrunde og årsager til at deltage på kurset. Vi følger tre deltagere – Rikke, David og Marlene, der i løbet af kurset opdager nye sider af sig selv. Filmen giver et indblik i hvad der foregår på et MBSR-hold og udbyttet for deltagerne.

Healthy Habits of Mind

Mindfulness og skolestart

Filmen er optaget i en børnehaveklasse i Berkeley, USA, hvor klasselærer Renee Harris, har integreret mindfulness i klassen. Vi følger børnene, når de lytter, spiser og bevæger sig med fuld opmærksomhed. Børnene er rigtig gode til at fordybe sig i øvelserne. Et af resultaterne af, at børnene træner mindfulness som en fast del af undervisningen, er, at de har nemmere ved at fastholde fokus på opgaver. Førende hjerneforsker Richard Davidson forklarer i filmen, at glæde og velvære skal ses som en evne, der kan trænes og opøves. Det er godt at starte tidligt i livet, og det kan forebygge problemer for eksempel i puberteten. I filmen bliver Megan Cowan, der er direktør for Mindful Schools i Californien, interviewet om, hvordan mindfulness formidles til børn. Det er afgørende, at vi som voksne har erfaring med at ”tune” os ind på nuet, når vi beder børn om at gøre det.