Mindfulness kan løse samfundsproblemer

MBSR og træning af sindet, bør være en naturlig del af vores opvækst. Præcis ligesom vi lærer, at det er vigtigt at træne kroppen, og idræt er en obligatorisk del af skoleskemaet. De gavnlige effekter er ikke til at komme uden om.

MBSR er det program i junglen af mindfulnesstilbud, der er dokumenteret for sin effekt.

Det er vores holdning, at landets beslutningstagere bør sætte MBSR på dagsordenen i daginstitutioner, skole- og sundhedsvæsen, behandlingssystemer, fængsler. Det vil forebygge stress og uhensigsmæssig adfærd.

I England har parlamentet vedtaget en vision og strategi for at implementere videnskabelige Mindfulness-programmer i sundhedsvæsnet, skolen og på arbejdspladser. Planen hedder Mindful Nation, og Dansk Center for Mindfulness mener, at de danske politikere bør følge trop.

Du kan læse mere om Mindful Nation her, og du kan se vores fem forslag til, hvordan Danmark opnår en bedre mental sundhed her.