Mere trivsel, mindre stress i sundhedsvæsnet

Mindfulness er en måde at være opmærksom på, som har vist sig at øge vores sundhed. Der findes to veldokumenterede og omkostnings-effektive programmer til stressreduktion, som allerede er en integreret del af forebyggelse og behandling ved over 740 klinikker i verden.

Analyser publiceret i førende medicinske tidsskrifter viser, at MBSR hindrer, at stress bliver til sygdom og reducerer symptomer på stress, angst, depression og smerter. MBKT kan desuden forebygge depression på niveau med antidepressiv medicin. Vi arbejder derfor politisk på, at det bliver en del af den forebyggende behandling. 


Ansatte i sundhedsvæsnet må ikke blive syge

Ansætte i sundhedsvæsnet er ofte i belastende arbejdssituationer og risikerer at blive syge. I England har de allerede indført Mindfulness-programmer til sundhedspersonale. Dansk Center for Mindfulness har implementeret MBSR for medarbejdere på Aarhus Sygehus med god effekt.

Er du sundhedsfaglig ansat eller afdelingsleder, eller arbejder du i en kommune og ønsker at høre mere om muligheden for at implementere MBSR, kan du altid kontakte os.

Vi kan også uddanne personale, så I selv kan varetage opgaven.


Dansk Center for Mindfulness forsker og tilbyder kurser i MBSR-mindfulness, MBKT-mindfulness og Compassion. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige begreber og programmer.​ 

Her kan du læse mere om Mindfulness (MBSR og MBKT).

Her kan du læse mere om Compassion (CCT).

Her kan du få mere viden om vores forskning.

Her kan du se vores kurser og uddannelser

Her kan du prøve på egen krop.

(Forsidefoto: Martin Dam Kristensen)