CCT til pårørende

Mere trivsel til pårørende?

Dansk Center for Mindfulness begyndte 2017 at forske i, hvordan Compassion Cultivating Training (CCT) påvirker pårørende til folk, der lider af en psykisk sygdom.

Det kan nemlig være opslidende at være tæt på en person, der lider, uden at du kan hjælpe dem. Psykiske lidelser er ofte usynlige, og det kan være svært at vide, hvordan den ramte har det. Nogle gange kan det ændre sig markant fra dag til dag. Måske gør sygdommen, at den, du har kær, ændrer personlighed. 

 

Pårørende er selv i risiko for at blive syge

I Danmark er der ca. 1.6 millioner mennesker, som er pårørende til en person, der lider af en psykisk sygdom. Af dem er der ca. 10% som dagligt yder omsorgsgivende arbejde for deres kære, samtidig med, at de skal passe arbejde og børn. Forskning fra udlandet viser, at omsorgsgivende pårørende har en 25-50% øget risiko for at udvikle stress, depression, og/eller angst som følge af deres omsorgsgivende arbejde som pårørende.

Nanja Holland Hansen er psykolog og leder af forskningsprojektet, der skal vise, om CCT-kurset kan øge trivsel og mindske psykisk lidelse hos pårørende. 

Læs mere på Psykiatrifonden om at være tæt på psykisk sygdom.