Mindfulness Tools

Intensiv udgave af otte-ugers MBSR

 

Hvad er det:

Mindfulness Tools, MT, er et intensivt internat-kursus over 4 dage som tilstræber at dække elementer og øvelser fra otte-ugers kurset i Mindfulness-baseret stressreduktion, MBSR. Ligesom otte-ugers MBSR, vægter MT nærværstræning og selvomsorg gennem kursus-komponenter som; dirkete og inddirekte (formel og uformel) mindfulness træning, oplæg om perception, stress-reaktivitet og vaneprægede betingede mønstre, mindfulness-medieret stress-respons og kommunikation.

Kurset er tilrettelagt, så det både henvender sig til deltagere, der her har deres første møde med MBSR, og til de, som vil bruge kurset som en del af igangværende praksisudvikling eller som "opfrisker" efter en periode hvor den daglige praksis har været på standby.


Grunde til deltagelse:

MT er ikke en erstatning for otte-ugers MBSR, men det er for nogen starten på en praksisvej. Der kan være mange grunde til at deltage, ligesom der er det på et otte-ugers MBSR kursus: Sygdom, medicinsk diagnose, tab eller anden krise, en ny udfordring eller forandring i livet (barn, ægteskab, arbejde, gået på pension, ændringer i status m.m.), følelsen af at være overvældet , følelser af angst og nevøsitet, depression, eller andre følelser, der truer en følelse af velvære og balance.
For nogen er det en tid til at træde tilbage fra diverse opgaver og krav for at sænke tempoet og etablere forbindelsen til sig selv og sit liv.
Andre vil gerne have opfrisket hvad de allerede ved og kan, men måske har glemt, eller fordi det fællesskab, der opstår når vi praktiserer sammen er værdifuldt.  


Kontinuerlig praksis:
MT giver mulighed for kontinuerlig praksis. Guidede instruktioner i mindful yoga, loving kindness, gående meditation, siddende meditationer og kropsscanning væves gennem hver dag sammen med fokus på uformel praksis – intention om nærvær under samtlige aktiviteter i løbet af en dag.

 

Dialog og udveksling:
Gennem dagene vil der være dialog og udveksling i større og mindre grupper med henblik på at fremme praksis og støtte læring, samt styrke evnen til at benytte formel og uformel praksis på måder som er effektive og hensigtsmæssige.


Formål:

Mulighed for at starte eller fordybe sin praksis, og for nogle, påbegynde den professionelle træningsvej til at blive MBSR-underviser.

Mindfulness Tools afholdes som 4-dages internat på Sostrup slot og kloster ved Grenå 2 gange årligt, i hhv. februar og november.

Datoer for 2018:

22. februar kl. 17.00 til søndag den 25. februar kl. 17.00

22. november kl. 17.00 til søndag d. 25. november kl. 17.00


Pris:
 7995,- inkl. moms.

Vi kan ikke garantere enkeltværelser på Mindfulness Tools.

 

Kontakt os for tilmelding.

 

Mindfulness Tools kan sammen med CFM's online MBSR erstatte et 8-ugers MBSR-kursus for de, der vil søge om optagelse på uddannelsen.